Veronika Tikalová

Smysl života?

24. 12. 2010 13:39:15
Peníze, rodina, láska, práce, zdraví, pomoc, jídlo, pití, zvířata... všechno to může být smyslem života. Každý se na svět dívá jinýma očima, někdo na něj pohlíží jako na něco co musí přetrpět, druhý na něj kouká jako na příležitost k tomu si něco pořádně užít. Však se taky říká, že někdo si ten život umí užít a někdo holt ne.

Již mnozí se snažili nalézt smysl života, avšak našli jej? Možná ano, možná když se snažili najít drahokamy a zasypaly je obrovské holdy kamení a oni věděli, že nejspíš brzo zemřou, rázem se z jejich smyslu života -bohatství- stala -rodina- a touha po tom aspoň naposled pohladit své dítko. Mohu si troufnout řící, že náš pravý smysl života poznáme až ke sklonku našeho bytí. Takže vlastně celý život žijeme v omylu, jejž jsme si samy vytvořili...?

Když se teď zamyslím sama nad sebou a nad svým smyslem života, co to vlastně je? Zatím nevím, jestli je mým smyslem života práce, škola, láska, rodina anebo něco úplně jiného. Jediné co můžu říct, je to že nikdo nechce být sám, ať tvrdí cokoliv, nikdo si nepřeje trávit každý večer sledováním televize v prázdném pokoji bez nikoho, s kým by mohl sdílet pocity a zážitky a také nikdo nechce strádat.

Ano, lidi na otázku – Co je jejich smyslem života- odpovídají nejčastěji, dostudovat, mít dobrou práci, rodinu, šťastný život a hlavně si ho užít a nenudit se ani jedinou chviličku. A kolika lidem se to opravdu poštěstí, mít dokonalý život? A když se jim to povedlo, byli opravdu šťastní?

Když někdo řekne, že je jeho smyslem života láska, co tím vlastní myslí, lásku k sobě, k jinému člověku, zvířeti, věci, nebo má potřebu, aby jej někdo miloval? A když už někoho milujeme, jsme opravdu schopní ho nepodvést? A být mu věrní po celý život? Nebudeme si nic namlouvat, někteří nejsou schopní dodržet věrnost ani v krátkém vztahu.

Zeptejte se vraha, který pyká ve vězení, za zabití, jestli jeho smyslem bylo prolézt školu, a pak někoho zabít, možná i omylem, ale myslíte, že po tom toužil?

Můj názor je takový, že náš život nikdo neřídí, a když máme silnou vůli a víme, co chceme, můžeme dosáhnout čehokoliv, vykonat cokoliv chceme, záleží jen na nás, jak se svým životem naložíme, a co budeme považovat za náš smyls života, třeba ho někdo vůbec neobjeví, nebo nezaregistruje, že ho již docílil a taky prožije nádherný život.

Autor: Veronika Tikalová | karma: 11.08 | přečteno: 988 ×
Poslední články autora