Peníze si nekoupíš

1. 01. 2011 4:03:14
Money, money, money, must be funny, in the rich mans world... ano, ve světě boháčů musí být zábava, mohou si totiž koupit vše, co chtějí, i nechtějí. Někdo mi jednou tvrdil, že peníze nejsou v životě to nejdůležitější, že tu jsou důležitější věci, jako například vzdělání, láska, zdraví a přátelství... Dobře, možná jsou ty věci velmi důležité, ale...

Proč tedy studujeme? Abychom dostali dobrou práci a s ní i slušné a nejlépe velké peníze. Takže vlastně studujeme kvůli penízkům, které prostě ne a ne růst na stromě.

Zdraví. Ano, to je velmi důležitá věc. Jak se ke svému tělu chováme, takové máme pak odezvy. Pokud celý život jíme zdravě, polykáme spousty vitamínů, sportujeme (s mírou!), potom by se nám tělo mělo odvděčit a to svým zdravím. Ovšem je tu zas ta věc „peníze“, pokud budeme na svém těle šetřit a kupovat si například jen čínské polévky, či se stravovat pouze ze salámu a rohlíku, moc dobře se nám naše tělo asi neodvděčí a zdraví půjde tak trochu do kopru. Dalším příkladem může být alkohol, tělo bude asi radši, když si dáte sklenku vína, než stejné množství ruské vodky, která bývá samozřejmě levnější, než většina kvalitního vína. Takže vlastně ve zdraví mají velkou roli peníze, pokud nepočítáme cigarety, kdo na ně má, ten si zdraví ničí...

Přátelství. No, neznám nikoho, kdo by nechtěl mít bohatého kamaráda a rád by se kvůli němu „změnil“, či přetvařoval, aby boháči padl do oka, avšak, naštěstí, výjimka potvrzuje pravidlo. V dnešním světě je vážně těžké poznat, kdo je pravý přítel a kdo ne, člověk se vyvíjí skoro ze dne na den, takže jeden den vám přítel pomůže a druhý už se na vás „vyprdne“. Vždycky jsem si myslela, že každý člověk by měl mít svého nejlepšího přítele, ale podle mě jsou na to lidé až moc nepředvídatelní, takže podle mě to vlastně nejde, člověk má mít více dobrých přátel, než jednoho nejlepšího. Já osobně jsem potkala člověka, o kterém jsem si myslela, že by mohl být můj nejlepší přítel, už z toho důvodu, že jsme si báječně a ve všem rozuměli, ale jakmile jsem mu řekla, že mám nějaký problém, dal ode mě radši ruce pryč. Ale dnes jsme zase velmi dobří přátelé, jen mu tolik neříkám své problémy, na to mám zase jiného kamaráda, což je podle mě skvělé. Asi je to způsobeno tím, že někdo rád poslouchá problémy ostatních a dokáže jim pak pomoci a někdo holt ne.

Láska? Říká se, že lásku si nekoupíte... ehm... co prostitutky? Tomu se taky říká láska a tu si opět můžeme koupit díky penězům. To je ale pouze jeden druh lásky, pak tu máme ještě jeden, když se dva do sebe zamilují. Tady si myslím, že je to jediná možnost toho, že peníze nehrají roli, pokud teda ta žena, či muž neprodělali plastickou operaci, nad tím by se už dalo trochu polemizovat :).

Ale popravdě si myslím, že tu pravou lásku, či přátelství si nikdo koupit nemůže, ono žádný pravý a hluboký cit není ke koupi. Ale byla by to divné, kdyby tu nějaké to ALE nebylo, nezapomínejme na psy a jiná zvířátka, ty vám nikdy nezalžou a jejich lásku či nenávist jim vidíte na očích a koupit si je můžeme celkem snadno...

Autor: Veronika Tikalová | sobota 1.1.2011 4:03 | karma článku: 10.44 | přečteno: 1056x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 28 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.56 | Přečteno: 277 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.52 | Přečteno: 477 | Diskuse
Počet článků 24 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1008
https://www.facebook.com/mojekrasnasvatba

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...