Diskuse

Sebevražda, to je oč tu běží

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HZ

DADAnce

23. 12. 2010 23:18
Každý v životě

asi někdy myslel na sebevraždu. Je příjemné pomyšlení, že tu taková možnost je. Ale je to extrémní řešení pro extrémní případy. Sebevraždit se z nudy je ubohost. Mládí si obecně málo váží života a stačí slabší chvilka... Ale ubezpečuju vás, že čím jste starší, tím je to lepší. Odhazujete zbytečnou zátěž, předsudky a snahu naplnit očekávání okolí. No, a pokud mohu posoudit - k sebevraždě se utíkají většinou lidé postižení depresí. A to není nuda nebo rozmrzelost, dokonce ani beznaděj. Je to bolest! Nepředstavitelná, horší než bolest zubů... Je to boj o každý krok a každý den. A to by pak člověk neměl řešit ani sám, ani s blízkými, to by měl zamířit na psychiatrii.

0 0
možnosti
IK

ivuskli

23. 12. 2010 15:58
Prý existují dva typy sebevrahů,

jedni jsou skutečně natolik nešťastní, že nemůžou dál žít (obvykle po nějaké velké ztrátě, ať už svých blízkých nebo sebe samotných), je pro ně těžší představa života než smrti. Pak je druhá grupka lidí, kteří s myšlenkou na sebevraždu  laškují. Ve skutečnosti touží ovládnout smrt. Jejich podvědomí praví, že to budou ONI, kdo rozhodnou, nikoli smrt. Já patřila k té druhé skupině, ale už jsem z toho vyrostla. Někdy stačí věci pojmenovat správnými jmény. Je to směšné, smrt nikdo neovládne. Může jen plnit svůj osud, i když mu nerozumí. I když nechápe, o co tady vlastně jde. V naší lidské tragikomedii. Slečno, přeju sílu. Je to boj, který stojí za to.

0 0
možnosti
IK

ivuskli

23. 12. 2010 16:02
Re: Prý existují dva typy sebevrahů,

PS. Ale než z toho vyrostete, je dobré se vyhýbat otevřeným oknům a vysokým mostům. Podvědomí je mrcha.

0 0
možnosti
VA

ados_cz

23. 12. 2010 14:56
Ja, jako pubertalni hlupak....

... jsem pred vanoci v roce 1998, oznamil rodicum, ze me to uz tady na tom svete nebavi, ze uz vsecko znam, vim atd. a ze asi spacham sebevrazdu. Na cez jsem  poprve a naposledy pozil s kamarady LSD, bylo mi neco malo pres 18. Vyustilo to v tzv. bad trip. Mel jsem potom asi 2-3 dny prvni depresi v zivote, ne-li psychozu a snad poprve v zivote sem zacal poradne vnimat jakysi vnitri hlas (takove to, ze si muzete povidat v duchu sam pro sebe). Cely jeden den po tom tripu byl o tom, ze mi jeden hlas opakoval porad dokola ''sebevrada, sebevrazda, sebevrazda'' a druhy hlas kontroval: ''sebevrada je pro slabochy, zit je pro silne'' Nemohl jsem snad dva dny z te uzkosti ani jist ani spat, mel jsem dva dny v jednom kuse takovy ten pocit uzkosti na plicich, jako kdyz Vas nekdo bafne. Po cely nasledujici rok nebyl den, co bych si na tech par dni hruzy nevzpomel. Co nesrazi na kolena, posili... Ted mi je 30, leti to... :-] Kdyz mam obcas nejakou chmurnejsi naladu, vzpomenu si na to a jen mavnu rukou.

0 0
možnosti
AC

Agatha Christie

23. 12. 2010 12:52
V životě nás potkávají jen střípky radosti a štěstí.

Všechno ostatní je mlha, smutek a šeď. Je důležité naučit se ty radostné okamžiky postřehnout a užít si je. Potom se i zataženo snáší líp. To se naučíte s přibývajícím věkem a pokud budete chtít. Mladý člověk hodně spěchá a netuší, že není kam. Zkuste se na chvíli zastavit, třeba ten střípek krásy někde blízko uvidíte. A pokud ne, rozdávejte lásku. To je nejvíc, co můžete dát a láska se vám vrátí. Přeji krásné vánoce. V

0 0
možnosti

iceman7

23. 12. 2010 12:30
.

Dost mladych lidi si s takovou myslenkou zahrava,je to dusledkem znechuceni z toho kam se spolecnost riti.Pri predstave vsech tech problemu,falesnosti a dalsich prasaren ktere cloveka v zivote cekaji se to zda jako jedine vychodisko. Vim to, protoze jsem take mlady. Jak uz tu zaznelo, na sebevrazdu je casu vzdycky dost. Ja se rozhodl vykaslat se na vsechno co se me netyka, at uz problemy ostatnich lidi nebo statu,odmitam je resit vsak ono to vzdycky nejak dopadne, jsem tu hlavne sam pro sebe, zivot ziji hlavne pro sve poteseni, snazim se kazdy den delat si radost ikdyz jsou to obcas sebemensi ptakoviny, cokoliv co cloveka potesi je dobre, jednam podle sveho nejlepsiho svedomi, nedelam nic co nechci a nic co by se mi pricilo jen pro to, "aby to vypadalo". Ridim se hesly "tak snad se z toho neposerem", "clovek by mel v zivote vyzkouset vsechno" a "litovat muzu jen toho co jsem neudelal".A kupodivu jsem stastny.Budte sva,nedivejte se na lidi kolem,uzivejte si. A jinak preji pekne vanoce.

0 0
možnosti

iceman7

23. 12. 2010 12:34
Re: .

Ale upozornuji, ze prave kvuli memu nihilismu, uprimnosti, uzivani si na ukor druhych (v ramci moznosti) bez vycitek, egoismu atd. je se mnou docela tezke vychazet - ale i presto - prave diky tomu ze se jako vetsina nesnazim zakryvat me stinne stranky - o to vic nad ostatnimy vynikaji ty svetle.. Ale co, vzdyt jsem mlady, jeste porad nemam co ztratit. :-)

0 0
možnosti
JM

janacz

23. 12. 2010 12:28
Prázdnota

končí, pokud se najde pořádný průšvih a když odezní, pak přijde štěstí. Ale jen na určitou dobu. :-)

0 0
možnosti
KL

vver440 multikulturní inženýr

23. 12. 2010 11:56
život je krásnej, tak proč ho končit

na to je vždycky času dost.. párkrát sem o něčem podobným uvažoval-to když bylo opravdu zle. ale pak sem si řekl-nesmysl. eště musílm vypít pěkných pár stovek hektolitrů piva, pomilovat se s hafo holkama a odjezdit spoustu kiláků na silný motorce. a zatím se to daří.R^R^R^tak hlavu vzhůru, kočko, máš celej život před sebou:-):-)

0 0
možnosti
S

sasinka1

23. 12. 2010 11:51
Vydržte

zatněte zuby a najděte svůj smysl života. Každý ho najde když hledá. Někdo dlouho neví a nechá se táhnou proudem. Pokud chcete něco jiného vzepřete se a žijte a dělejte to co je pro Vás důležité. V dnešní době je tlak na mladé lidi opravdu obrovský. Nepodlehněte a bojujte za sebe. Hledejte dokud to nenajdete. Hodně štěstíV

0 0
možnosti
JM

janacz

23. 12. 2010 12:28
Re: Vydržte

Chce to Něco Nového.

0 0
možnosti
M

martin.p

23. 12. 2010 11:37
Život je dar

Jak byste se cítila, kdybyste někomu dala dárek, na který jste vynaložila spoustu energie, lásky a peněz, s vědomím, že dáváte to nejlepší co máte, a obdarovaný by řekl - No nic moc, já to vlastně ani nechci? Život je dar od boha nebo vesmíru nebo přírody (doplňte si sem co chcete) a máte možnost ho prožít přesně tak, jak chcete. Co chcete víc? Že máte nějaké výchozí podmínky, které se Vám nelíbí? Tak se je pokuste změnit. Ale hlavně žijte!

0 0
možnosti
AA

Saša

23. 12. 2010 10:58
Ďábelské našeptávání.

Jakmile si takovou myšlenku připustíte, vpustíte si do duše démona, který Vám ji bude stále znovu a znovu našeptávat. A bude Vám podsouvat důvody. A zatemní Vaši mysl tak, že postupně přestanete vidět kolem sebe cokoli krásného, cokoli positivního. Nakonec budete přesvědčena, že sebevražda je jediné východisko.

Je strašně nebezpečné takového démona do své duše vpouštět.

0 0
možnosti