Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kru.El

27. 12. 2010 4:00
Jde o přístup

Drzost máte, talent mít můžete, ale bez schopnosti dřít, zvládat stres a termíny nejspíš nikdy výrazně neuspějete. Ono není důležité, co vás škola učí, ale aby v tom byla náročná a nutila vás se překonávat a zlepšovat. Absolvent gymplu sice zdánlivě nic neumí, ale má přehled a to, co vy se těžce učíte 4 roky on hravě zvládne za 2 právě proto, že "celé dny se učit" je pro něj samozřejmost.

Na druhou stranu pokud se smíříte s tím, že nejlepší nebudete, místo miliónů budete vydělávat statisíce a místo reklamy pro Nike budete vymýšlet čelní desku pro řeznictví Novák, tak se o moc víc snažit nemusíte.

0 0
možnosti
ML

m. l.

27. 12. 2010 2:38
Souhlasím s vámi,

obsah kuželu velmi pravděpodobně nikdy v životě potřebovat nebudete. Stejně tak jako když někdo chodí do fitka tak tam nechodí proto, aby ho naučili zvednout činku, protože velmi pravděpodobně v reálném životě nikdy nebude potřebovat zvednout činku :-) Ale docela se mu bude hodit když bude tělesně zdatný, rychlý a zdravý. Ne, že by se bez toho nedalo žít, ale přeci jenom je to určitá výhoda :-) Zkuste brát ten výpočet kuželu jako takový benchpress pro mozek, třeba to pak půjde líp. Nehledě na to, že by asi bylo možné z fleku vymyslet tucet případů, kdy by se i ta reklama dělala se znalostí matiky líp než bez ní :-)

0 0
možnosti
F

frajer_cz

27. 12. 2010 1:54
Slečno,

jak víte, že nebudete v životě (třeba za 20 nebo 30 let) potřebovat logaritmy nebo rozbor věty? Jo aha, vy se hned po maturitě chystáte "založit reklamní agenturu a vydělávat miliony", tak to pak joRv

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

27. 12. 2010 2:10
Re: Slečno,

To já zas musím říct, že až budu potřebovat logaritmy nbo rozbor věty, budu si je muset nastudovat... Ze školy si je totiž nepamatuji.

0 0
možnosti
JD

Krokodyl1

27. 12. 2010 1:48
Milá slečno

ono existuje něco jako všeobecný přehled. Bohužel do něj patří i matematika, historie, filozofie a asi tak 1000 dalších věcí, které nebudete v životě víceméně potřebovat. Ale znalost těchto věcí z Vás vytváří komplexní osobnost schopnou dávat věci do souvislostí. Zamyslete se nad tím. Žádná znalost "navíc" Vás neochudí a naopak cokoliv nevíte, Vás jistým způsobem degraduje.

0 0
možnosti
BR

Stobka

27. 12. 2010 1:55
Pak se nestačím divit,

jaké zásadní fyzikální chyby se vyskytují ve filmech a reklamách, když je dělají absolventi takových škol, kde je nenaučí logicky myslet.

0 0
možnosti
BR

Stobka

27. 12. 2010 1:47
Vy neumíte ani napsat správně rozvinutou českou větu

to jsou výsledky toho, že se učíte jen to, co chcete vy

0 0
možnosti
KJ

zpetak

27. 12. 2010 1:00
Mila slecno.

Matematika. Rozumim odporu k ni. Mel jsem stesti na ucitele na matematiku od zakladni po vysokou. Tak mne bavila. Nesmite zapominat, ze nebyt matematiky, nesedite u PC a nepisete svuj clanek. Nebyt matematiky, jeste dnes zijeme v jeskynich. Rodny jazyk. Rodny jazyk a vztah k nemu znamena vlastenectvi.Jazyk rozvijel a kultivoval narody. Jazyk je dulezity. Proto se na tyto dva predmety pridava na duraze, proto jsou zahrnuty ve zkouskach.

Preji mnoho studentskych uspechu.

0 0
možnosti
DN

Mutant23

27. 12. 2010 0:49
Maturita - nebo odborný list

Jelikož maturitu nemám, těžko se mi posuzuje její složitost. Ale studoval jsem na gymnáziu, nyní pracuji a chystám se dostudovat, což mě nutí se na  na tuto problematiku dívat z obou stran. Jako student se s Vámi názorově v podstatě shoduju, ale na druhé straně je třeba si uvědomit, že maturita je jakousi určitou obecnou zkouškou.

Pro studenty je to výhodné v tom, že se teoreticky mohou hlásit na jakoukoliv VŠ (tedy i Vy byste mohla studovat na VŠ obor, pro který Vaše SŠ nebyla primárně určena). Stejnou výhodu to má pro zaměstnavatele, který má u uchazeče s maturitou jistotu znalostí.

V dnešním systému dochází k tomu, že na některých školách je maturita těžší či lehčí, jelikož výsledky zkoušky závisí čistě na rozhodnutí lidí, jejich benevolenci, toleranci atd.

Nevím, zda jsou státní maturity to správné řešení, ale musím přiznat, že nějak se ten systém změnit musí.

0 0
možnosti

Tramp_007

27. 12. 2010 0:45
Slečna ví,

že logaritmy a počítání obsahu kuželů jí bude v životě k h.... No potěš pámbu, snad už brzo umřu, než se dostanou tihle ignoranti ve větším množství do života.

0 0
možnosti
SS

Sergeant survived

27. 12. 2010 0:44
Nechci Vás nijak urazit,

ale vždy když chci zmínit naprosto zbytečnou práci nebo naprosto neužitečný obor, napadá mě reklama.

Proto jsem upřímně zděšen, dovídám li-se, že na to dokonce existuje střední škola. A obchází mě ještě větší hrůza při čtení Vašich názorů na vzdělání.

0 0
možnosti
B

BlackMax

27. 12. 2010 0:31
Logaritmy, nelogaritmy. A co pravidla pravopisu?

Docela naivně jsem se domníval, že součástí reklamy je něco jako jazyková komunikace, která se bez znalosti pravidel pravopisu dost dobře neobejde. Vám ovšem některé pasáže pravidel mateřského jazyka zůstaly evidentně utajeny, např. psaní pomlček a spojovníků, rozdíl mezi zápisem 20 % a 20%, používání uvozovek aj.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1047x
https://www.facebook.com/mojekrasnasvatba