Diskuse

Školní nenávist

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VT

Dvojitej

5. 1. 2011 0:45
LogX

Milá slečno,

doufám, že Vaši milionovou reklamní agenturu nezapomenete zlogaritmovat.

0 0
možnosti
B

Benji23

28. 12. 2010 12:18
Naprosto souhlasím

Jen do toho, super článek, kdo nestuduje v současné době, tak neví, jen matně přemýšlím, kolikrát já jsem vlastně logaritmus v životě použil, studium je potřeba, ale je to jen totální základ k tomu, aby se člověk v životě prosadil, více by se mělo dbát rozvoji osobnosti a plusovým stránkám člověka, jinými slovy, proč dítě, které je výtvarně nadané, zásobovat tunami řečí o logaritmech a faktoriálech? Není přecejn lepší naučit se základy v nějaké rovině a zbytek nechat na něm podobou volitelných předmětů? Vůbec si myslím, že od šesté třídy by se měla výuka více rozmělnit dle potřeb a hlavně studentových zájmů.

0 0
možnosti
V7

Vasco 75

28. 12. 2010 16:47
Re: Naprosto souhlasím

Slečno autorko, vaše prazvláštní větná skladba je natolik originální a nenapodobitelná, že každá další vaše snaha psát sem pod jiným nickem a vychvalovat svůj vlastní článek bude s jistotou odhalena. Máte to zapotřebí? ;-)

0 0
možnosti
VB

bennycz

28. 12. 2010 11:05
to se to kritizuje...

osmnáctiletá holčina, hrdinové! Jasně že se ve spoustě věcí plete, ale snad na to má nárok, ne? A že o tom píše? Tady na idnesu je publikováno spousta mnohem horších, kolikrát přímo škodlivých blogů, to slečna Veronika je na tom pořád celekm slušně.

Veronio, máte tam spoustu chyb, jak poukázali mnozí níže, a měla byste se z toho poučit. Pravdou ale zůstává, že nad obsahem osnov zůstává v rozpacích stát i leckdo životem protřelejší než Vy. A jak mnoho diskutujících přede mnou poznamenalo, ve výuce často chybí ty souvislosti, spojující izolovaná fakta v ucelený obraz. Nicméně - učte se, dokud můžete, dokud Vám mozek funguje, učte se třeba i "blbosti", nikdy nevíte, kdy se Vám budou hodit.

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

28. 12. 2010 1:24
Telátko by mělo jít na brigádu k pásu do fabriky

aby vědělo, proč se má ve škole učit.

Jenomže v ČR už žádné fabriky nejsou, všechno se přestěhovalo do Číny.

0 0
možnosti
K

kyborg

28. 12. 2010 23:23
Re: Telátko by mělo jít na brigádu k pásu do fabriky

Včera jsem byl v jedný na brigádě.

0 0
možnosti
K

kaktusak

28. 12. 2010 0:20
Logaritmy že jsou nesmysl?

Očividně potřebujete vzdělání jako sůl.

0 0
možnosti
JK

Kaniokova

27. 12. 2010 19:23
Milá slečno,

můžu vás ujistit, že jednou toho budete litovat, jak teď nahlížíte na vzdělání. Tedy pokud si nevezmete za muže úplného primitiva. Já totiž ve vašem věku smýšlela poněkud obdobně, ale celý život to doháním. Šla jsem do učení přesto, že mě táta měsíc v kuse před odevzdáním příhlášky na stř. školu denně řezal, protože jsem mu spoustu věcí dělala natruc. Jenže dospělý život je pak nemilosrdný, protože každý sám svého štěstí strůjcem. Život je soustavná soutěž a vyhrává vždy ten, kdo zná víc informací, kdo umí bryskně reagovat, kdo bude muset absolvovat různá přijímací řízení a bude umět řešit. A bude umět mluvit i psát spisovně. Prostě jste zatím jen tele, což neberte jako urážku, to si až později přiznáte. A nejen profesní úspěch je důležitý, budete-li chtít držet krok se svým chytrým partnerem, je to fuška, protože možná pak potká nějakou chytřejší..

0 0
možnosti
B

bullterrier.se.smeje@seznam.cz

27. 12. 2010 16:30
To co popisujete, je učební obor.

Nerozumím dvěma věcem. Znalosti na úrovni státní maturity vám připadají zbytečné, na druhé straně ten "papír" chcete. Sám jsem si zkusil lehčí formu maturit, co se objevila na oficiálních stránkách. Pokud tuto matematiku někdo neudělá, je tak tupý, že by neměl mít ani vysvědčení z deváté třídy. To co leze dnes ze škol a má maturitu je tragédie. Obvykle čtyři nepoužitelní, než se najde jeden. A to hovořím o IT oblasti, kde to ty lidi "snad" baví.

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

27. 12. 2010 12:49
Něco sice není nezbytné vědět, ale...

... něco naopak potřeba vědět je. Souhlasím s tím, že logaritmy jsem taky neměla ráda a nikdy jsem nepochopila, k čemu mi budou v životě, ve kterém s PC pracuji pouze jako běžný uživatel. Nicméně - možná by vám měli přidat hodin gramatiky a slohu, protože písemné uspořádání Vašich myšlenek je opravdu nepřehledné a na velmi nízké úrovni!!!

Ke státním maturitám - přijdou mi nedotažené, ale to je ostatně všechno, co vymyslí ti "odborníci" nahoře. Ale nevědět, že se jedná o "společenské" vědy, je opravdu ostuda!

Radši než psaní článků se věnujte studiu mateřštiny...

0 0
možnosti
G

Gmur

27. 12. 2010 9:35
skolne 36 000 za rok

a k tomu tohle:

# Další předmět si můžeme vybrat „společné vědy“, to už by bylo vhodné, kdyby těm otázkám rozuměli aspoň učitelé a tušili, co by měla být správná odpověď, nevěřím tomu, že by nás jen zbytečně děsili…#

No to pekne dekuji. Takove skole se vyhnout obloukem, uz jen kvuli tem ukazkam maturitnich praci- etikety na lahve. Uffff...............

0 0
možnosti
G

Gmur

27. 12. 2010 11:06
Re: skolne 36 000 za rok

teda neznat ANI NAZEV MATURITNIHO predmetu je fakt sila

XSPOLECNE VEDYX!!;-D

Vy fakt chcete delat reklamu?

0 0
možnosti
V7

Vasco 75

27. 12. 2010 9:25
Milá slečno,

působí poněkud komicky, pokud ve svém článku kritizujete zrovna vy způsob výuky a zrovna například onen větný rozbor považujete za zbytečnost. Vy zde totiž názorně předvádíte, jaké jsou důsledky toho, když někdo považuje větný rozbor za zbytečnost a nevěnuje mu pozornost. Styl vaší větné skladby je skutečně ojedinělý a smysl vašich myšlenek sestavených do souvětí, je téměř nemožné pochopit.  Plácáte dohromady páté přes deváté a výsledná věta skutečně nedává smysl. Tohle je důsledek toho, když si dnešní studenti myslí, že sež...li všechnu moudrost a chtěli by si diktovat, co je správné učit a jak. O úrovni vašeho vzdělání mě přesvědčila zejména vaše originální slovní spojení a pojmy jako "zůstat při staru, společné vědy, či brát v potažmo.   Zřejmě jste měla namysli zůstat při starém, společenské vědy a brát v potaz.  Stará pravda říká, že používat bychom měli pouze výrazy, kterým rozumíme a jejichž význam známe. Nepoužívejte proto takové, které jste někde pouze zaslechla.

0 0
možnosti
K

kfalstaff

27. 12. 2010 9:47
Re: Milá slečno,

R^;-D

0 0
možnosti